2.13 CrossLoop

 

 

      RAKASTA TIETOKONETTASI- Kansalaisen tietotekniikkatieto

Tämän sivuston lukijat ovat varmasti tietotekniikassa usein keskivertoa edistyneempiä, sillä muutoin he eivät tuhlaisi kallista aikaan tällaiseen aiheeseen.

Lukijoiden joukossa on siis varmasti niitäkin, jotka joutuvat kertomaan anopille tai Linda-tädille mitä näppäintä milloinkin pitää painaa, jos haluaa vaikkapa tallentaa valokuvan tietokoneelle.

Anoppi voi kuitenkin asua toisella paikkakunnalla, eikä muutoinkaan aina pääse siihen kyynärpäätuntumaan neuvomaan miten asiat menevät. Mikään ei ole niin vaikeaa kuin yrittää selvittää yksinkertaisintakaan tietokoneoperaatiota ihmiselle, joka ei tiedä mikä on nettiselain, tai miten Windowsin ikkunoita siirretään.

Elämä olisi usein paljon helpompaa, jos vain olisi mahdollisuus päästä omalta koneeltaan katsomaan mitä siellä anopin koneella oikein tapahtuu. Tähän on ollut oikeastaan aina ollut työkaluja, mutta ne ovat olleet hyvin kalliita ja aivan liian vaikeakäyttöisiä tavallisille pulliaisille.

luku2.13_CrossLoooplogo

Nyt kuitenkin tuntuisi, että anoppituen tekijöiden rukoukset on kuultu ja tarjolla on vihdoinkin ilmainen ja mitä tärkeintä helppokäyttöinen työkalu etäyhteyksien ottamiseen avustettavan koneelle. Kun suuntaat selaimesi osoitteeseen www.crossloop.com/download , pääset tutustumaan CrossLoop-nimiseen aivan ilmaiseen ja myös turvalliseen etähallintatyökaluun.

Etäyhteys mihin vain

CrossLoopin avulla saat omalle koneellesi nähtäväksi avustettavan tietokoneen koko työpöydän sellaisenaan ja voit ajaa avustettavan koneessa mitä tahansa ohjelmia ja käsitellä tiedostoja. Avustettava näkee samalla reaaliajassa omalta ruudultaan koko ajan mitä olet tekemässä.

Ensiksi pitää avustajalla ja avustettavalla olla CrossLoop asennettuna. Saat ohjelman siis osoitteesta www.crossloop.com/download

Lataussivu puhuu suomea, jos koneessasi on suomenkielinen Windows. Paina vihreää 'Ilmainen lataus' –painiketta, niin ohjelman lataus alkaa.

Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan ja kun vain 2,2 megatavun suuruinen crossloopsetup.exe –niminen paketti on perillä, aloita asennus tuplaklikkaamalla tiedostoa.

Suomea puhutaan

Asennuskieleksi tarjotaan suomenkielisessä koneessa valmiiksi suomea ja 'OK ', 'Seuraava' 'Hyväksyn sopimuksen', 'Seuraava', 'Seuraava' ja 'Asenna' –painikkeita painelemalla olet pian valmis. 'Lopeta'-painikkeen jälkeen ohjelma käynnistyy.

Jos koneessasi on palomuuriohjelma, voit nyt joutua antamaan ohjelmalle luvan mennä nettiin. Vastaa nyt siis kaikkiin esiin tuleviin kysymyksiin 'Salli', 'Allow', 'Kyllä' tai 'Yes' .

Jos koneessasi on Windows Defender voi sekin herjata CrossLoopista, mutta sen varoitukset voit kuitata 'Ohita'-painikkeella.

Selkeä ohjelma

luku2.13_CrossLooop1

CrossLoopin varsinainen ohjelmaikkuna on hyvin selkeä. Siinä on kaksi kielekettä eli vihreä 'Apu' ja tumma 'Isäntä'. Isäntä-kielekkeen alla on ohjelman käyttäjälle automaattisesti antama nimi ja 12-numeroinen 'Käyttökoodi'. Tämä luku on jatkossa ratkaisevan tärkeä, sillä vain sen avulla voi avun antaja löytää avustettavan

Apua tarvitseva on aina 'Isäntä' ja vain kun hän kertoo avun antajalle tuon käyttökoodin vaikkapa sähköpostilla tai puhelimitse, voi avustaja ottaa omalla CrossLoopillaan koneeseen yhteyden. Avun tarvitsijan tarvitsee sitten vain painaa CrossLoopin ohjelmaikkunan alareunassa olevaa 'Yhdistä'-painiketta ja jäädä odottamaan.

Avun antaja puolestaan kirjoittaa vihreässä 'Apu'-kielekkeessä olevaan 'Käyttökoodi'-kenttään avun tarvitsijalta saamansa käyttökoodin ja painaa myös 'Yhdistä'-nappia.

Yhteys syntyy

luku.2.13_CrossLooop2

Jos molemmissa päissä on CrossLoop asennettuna, oikea käyttökoodi on annettu avun antajalle ja molemmat ovat painaneet 'Yhdistä'-painiketta, huomaa avun saaja pian ruudullaan ikkunan, jossa pyydetään lupaa yhteyden muodostamiseen.

Kun avustettava vastaa kysymykseen 'Kyllä' ,niin avustettavan koneessa tulee esiin 'Näytön jako' -ikkuna, jossa kerrotaan kuka on yhteyden ottanut ja kuinka kauan yhteys on  kestänyt.

Yhteyden ottaneen 'Apu'-käyttäjän tietokoneella taas aukeaa ikkuna, jossa on näkyvissä avustettavan tietokoneen työpöytä koko komeudessaan.

Avustaja voi nyt käynnistää mitä tahansa ohjelmia, siirrellä tiedostoja muistitikulle, polttaa romppuja, säätää sähköpostiohjelman asetuksia, ladata ja asentaa virustorjuntaohjelmia ja niin edelleen.

Säätöjä löytyy

Ohjelmaikkunan alareunassa olevilla pikku painikkeilla voit myös vaihtaa yhteyden suunnan niin, että isäntä muuttuu avun antajaksi ja avun antaja isännäksi. Voit myös säätää ikkunan niin, että avun antaja voi vain katsella työpöytää, mutta ei voi ajaa komentoja tai ohjelmia.

Kaikkein parasta on, että järjestelmä on täysin turvallinen. Koneeseen voi päästä vain avustettavan nimenomaan antamalla käyttökoodilla ja avustettava itse päättää hyväksyykö hän yhteyden. Hän voi myös katkaista yhteyden koska tahansa.

Avustettava näkee myös koko ajan mitä koneella tapahtuu. On tosin hieman aavemaista seurata kuinka hiiri liikkuu ja ohjelmat käynnistyvät, vaikka itse ei olisi tekemässä mitään.

CrossLoop on oikeastaan TightVNC-nimiseen avoimen ohjelmistokehityksen kautta syntyneen etähallintaratkaisun päälle rakennettu yksinkertaistettu ja käyttäjän näkökulmasta uudelleen ajateltu käyttöliittymä.

Alla oleva tekniikka on  siis koeteltua ja varmatoimista, enkä ainakaan itse kokenut ottamissani yhteyksissä mitään ongelmia. Yhteys kuitenkin vaatii laajakaistan molempiin päihin.

Ilmaista lystiä

Ohjelma on ainakin tällä hetkellä täysin ilmainen, eikä tarjolla ole edes maksullista Pro-versiota. Todennäköisesti homma eteneekin niin, että pian tulee tarjolla enemmän ominaisuuksia tarjoava maksullinen Pro-versio.

 

Sivujen suunnittelu: T:mi Bittitohtori

[ALOITA TÄSTÄ!] [2. OHJELMAT] [2.1 Asentaminen] [2.2 OpenOffice] [2.3 Selaimet] [2.4 Päivittäminen] [2.5 Pikku apurit] [2.6 Virtuaali-PC] [2.7 Ongelmat] [2.8 Muistio] [2.9 LogMeIN] [2.10 EasyRecovery] [2.11 Web-palvelut] [2.12 Office 2007] [2.13 CrossLoop] [2.14 Google Docs] [2.15 Foxit Reader]

Google
 

 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind
 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind