2.9 LogMeIN

 

 

      RAKASTA TIETOKONETTASI- Kansalaisen tietotekniikkatieto

Käykö sinulle koskaan, että juuri se sillä hetkellä tarvittava tiedosto onkin kotona, kun sitä tarvittaisiin työpaikalla? Tarjolla on onneksi ratkaisuja, joiden avulla kotikoneeseen pääsee käsiksi myös mistä vain tien päältä.

luku.2.9_logmeinEräs tällainen on osoitteessa www.logmein.com toimiva LogMeIn –palvelu.

Palvelusta on tarjolla myös ilmainen versio, jonka käyttäjäksi pääset etusivun vihreästä linkistä ’Get LogMeIn Free Click Here’. Palvelu toimii vain englannin kielellä, joten tarvitset ainakin auttavaa kolmannen kotimaisen kielen taitoa sen käyttämiseksi.

Ensinnä pääset LogMeIn-palvelun rekisteröitymissivulle, jossa annat sähköpostiosoitteesi, postinumerosi ja haluamasi salasanan. Go! –näppäimellä pääset eteenpäin sivulle, jossa määrittelet sen tietokoneen, johon yhteydet tullaan ottamaan.

Rekisteröinti on siis syytä tehdä ottaa nimenomaan siitä koneesta, johon yhteyksiä aiotaan jatkossa ottaa. ’Add computer’ –painikkeella pääset lisäämään oman koneesi palveluun.

Latausta vaaditaan
 

Palvelu vaatii pienen java-pohjaisen ohjelman lataamisen palvelun nettisivusta ja jatkossa koneesi työkalupalkkiin jää palvelun tilasta kertova kuvake. Tämän kuvakkeen kautta voit myös ottaa palvelun halutessasi tilapäisesti pois käytöstä.

Joudut mahdollisesti kuittaamaan selaimen turvallisuusvaroituksia ennen kuin pääset lataamaan tarvittavan appletin. Voit myös joutua painamaan ’Run’ –painiketta..

Kun ohjelmisto on latautunut, pitää se vielä asentaa. Se onnistuu perinteiseen tapaan pelkästään ’Next’ ja ’I Agree’ -painikkeilla.
Viimein annetaan ’Computer Access Code’ eli tietokoneesi LogMeIn –palvelun kautta avaava salasana. Se kannattaa laatia huolella, sillä sen tietävä voi tehdä koneellasi aivan mitä vain. Ilman tuota salasanaa ei kuitenkaan kukaan pääse koneellesi.

’Next’-painike vie jälleen eteenpäin. Seuraavaksi voit joutua antamaan palomuuriohjelmassasi LogMeIn–ohjelmalle oikeudet päästä nettiin, sillä muutoin palomuuriohjelma voi estää ohjelman toiminnan kokonaan.

Mistä tahansa yhteyksiä

luku2.9_logmein2Jatkossa pääset palveluun ilmoittamallesi koneelle mistä tahansa maailmasta, kunhan vain sinulla on internet-yhteys ja muistat www.logmein.com –osoitteen, palveluun antamasi sähköpostiosoitteen sekä luomasi salasanan. Kotikoneesi pitää tietenkin aina silloin olla päällä ja kiinni netissä, kun haluat ottaa siihen yhteyden.

Voit nyt kirjautua mistä tahansa internetissä kiinni olevasta koneesta LogMeIn –palvelimelle sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. Sähköpostiosoitteesi avulla palvelu tunnistaa sinut ja tietää oitis mihin haluat ottaa yhteyden.

Aluksi saat aivan ilmaiseksi käyttöösi kaikki LogMeIn –ohjelman hienoudet, mutta niistä pääsee ilman rahaa nauttimaan vain 120 minuutin ajan eli ilmaisaika kuluu jo ohjelman ominaisuuksiin tutustuessa. Kun ilmaisaika on ohitse, pääset käyttämään vain aivan perusasioita.

Taian tuntua
 

Joka tapauksessa ensimmäinen yhteys on suorastaan taianomaisen tuntuinen, kun oman kotikoneesi tuttu työpöytä putkahtaa esiin ja voit käynnistää ja käyttää mitä tahansa ohjelmia, joita koneessasi on.

Voit siis lähettää kotikoneeltasi sähköpostia, käsitellä valokuvia tai aivan mitä tahansa.

Näyttö on ensin hieman sumea, mutta kun painat yläreunan ’Full screen’ -painiketta, peittää kotikoneesi kuvaruutu yhteyttä ottavan koneen koko kuvaruudun ja voit käyttää konettasi aivan kuin kotona istuessasi.

Netin yli operoiminen tuo luonnollisesti omaa viivettään, mutta ainakin yksinkertaisemmissa toiminnoissa ja nopean yhteyden yli viive on aivan siedettävä.

Koko ruudun tilasta pääset takaisin ikkunoituun todellisuuteen, kun napautat ruudun yläreunassa näkyvää pientä kaistaletta, joka avaa jälleen LogMeIn-ohjelman hallintapainikkeet.

Täysversiossa pääset käsittelemään ruudun ja ohjelmien lisäksi myös kotitietokoneen tiedostojärjestelmää miten haluat. Voit siirtää koneiden välillä mitä tahansa tiedostoja. Ainoa rajoittava tekijä on se, että välissä on internet, mikä väistämättä tekee isojen tiedostojen siirrosta tuskaista.

Voit halutessasi myös kutsua muita käyttäjiä käyttämään kotitietokoneesi resursseja, mikä voi olla hyödyllistä erityisesti ongelmatilanteissa, kun apua voi saada ilman kotikäyntiä.

Hintavaa lystiä

Kokeiluajan jälkeen voit edelleen ottaa ilmaiseksi yhteyksiä koneeseesi, mutta esimerkiksi tiedostojen siirto ei enää onnistu ilman kuukausi- tai vuosimaksua, jotka ovat melkoisen kovia. Vuoden käyttö maksaa nimittäin 69,95 dollaria ja kuukauden 12,95 dollaria.

 

Sivujen suunnittelu: T:mi Bittitohtori

[ALOITA TÄSTÄ!] [2. OHJELMAT] [2.1 Asentaminen] [2.2 OpenOffice] [2.3 Selaimet] [2.4 Päivittäminen] [2.5 Pikku apurit] [2.6 Virtuaali-PC] [2.7 Ongelmat] [2.8 Muistio] [2.9 LogMeIN] [2.10 EasyRecovery] [2.11 Web-palvelut] [2.12 Office 2007] [2.13 CrossLoop] [2.14 Google Docs] [2.15 Foxit Reader]

Google
 

 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind
 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind