6.12 Super

 

 

      RAKASTA TIETOKONETTASI- Kansalaisen tietotekniikkatieto

Super on ohjelma, jolla voit muuttaa tai pienentää minkä tahansa videotiedoston kännykällä tai taskutietokoneella katsottavaan muotoon, mutta ohjelman käyttö vaatii hieman perustietoja videomuodoista.

Ohjelman oma lataussivu on osoitteessa www.erightsoft.com/S6Kg1.html,  mutta joillakin käyttäjillä on ollut ongelmia saada aivan sivun alareunassa olevaa Download SUPER © setup file -linkkiä toimimaan ja sieltä ladattu asennustiedosto ei aina ole suostunut asentamaan ohjelmaa ongelmitta.

Onneks on olemassa vaihtoehtoisia latauspaikkoja. Osoitteesta http://tinyurl.com/2yokwv pääset suoraan suomalaisen ja suomenkielisen www.Download.fi -palvelun Super-ohjelman lataussivulle, josta saat ohjelman 'Lataa tästä' -linkistä.

Latauspaikan oikea osoite on muuten http://www.download.fi/video_ohjelmat/videonpakkausohjelmat/super.cfm , mutta tässä aikaisemmin käytetty nettiosoitteen kätevästi lyhentävä Tinyurl-palvelu helpottaa melkoisesti osoitteen kirjoittajan urakkaa.

Ei aloittelijoille

Super ei ole tarkoitettu aloittelijoille ja pitkäänkin tietokonetta käyttäneiltä vaaditaan sen kanssa välillä poikkeuksellisen pitkää pinnaa. Sinua on siis varoitettu!

Pieni mutka vielä on, että Download.fi:stä ladattu tiedosto on pakatussa zip-paketissa, joka täytyy ennen asennusta purkaa. Jos koneessasi on Windows XP tai Vista, voit onneksi tehdä purkamisen helposti ilman apuohjelmia.

Paina vain hiiren oikeaa nappia lataamasi tiedoston kuvakkeen päällä ja valitse hiiren vasemmalla painikkeella valikosta kohta 'Pura kaikki'  ja vastaa myöntävästi kaikkiin kysymyksiin. Paketti purkautuu sitten samaan kansioon, missä varsinainen tiedostokin on.

Kun tuplaklikkaat purkamaasi tiedostoa, aukeaa ensiksi ikkuna, jossa tarjotaan automaattisesti asennuskieleksi suomea, jos koneessasi on suomenkielinen Windows. Asennus sujuu normaalisti 'Seuraava', 'Hyväksy' ja 'Asenna' ja 'Lopeta' -painikkeilla.

luku.6.11_super1
Sekava käyttöliittymä

Lopuksi esiin hyppää suorastaan pelottavan sekavalta näyttävä ohjelmaikkuna, joka on täynnä kummallisia termejä ja sanoja. Ohjelman käyttö ei suoraan sanoen oikeastaan onnistu sellaiselta, joka ei valmiiksi tiedä mitä tarkoittavat esimerkiksi lyhenteet avi, MP3, mpg ja MP4 ja mikä on vaikkapa bitrate.

Periaatteessa ohjelman peruskäyttö toki onnistuu yksinkertaisesti niin, että vain raahaat hiirellä toiseen muotoon muunnettavaksi haluamasi tiedoston Superin ohjelmaikkunan alaosassa olevaan isoimpaan kenttään ja painat 'Encode (active files)'  -nappia aivan ohjelmaikkunan alareunassa.

Asiaa mutkistaa vain se, että ennen koodausta pitää aivan ohjelmaikkunan yläreunasta valita se tiedostomuoto, johon haluat tiedostosi muuttaa 'Select the Output Container' -alasvetovalikosta.

Heikkopäisempää alkaa tässä vaiheessa pyörryttää, sillä vaihtoehtoja on tarjolla kymmeniä ja näitä vaihtoehtoja voi vielä säätää lukemattomilla tavoilla ohjelman muissa valintaruuduissa ja alasvetovalikoissa..

Tiedostomuoto selville

Käyttäjän pitää kuitenkin oikeastaan vain tietää missä tiedostomuodossa olevan tiedoston hän haluaa. Muita säätöjä ei ole pakko tehdä, jos on vain valinnut oikean Output Container -muodon

luku.6.11_super2
Super on monilla tavoin omalaatuinen ohjelma ja erikoista on esimerkiksi se, että moniin ohjelman perustehtäviin pääsee käsiksi vain hiiren oikeaa nappia ohjelmaikkunan päällä naksauttamalla.

Ohjelmaa voi siis suositella seikkailunhaluisille ja ääni- ja videotiedostojen maailmasta jotain valmiiksi tietäville. Toimiessaan Super voi kuitenkin korvata monta kallista konvertteriohjelmaa.

 

Sivujen suunnittelu: T:mi Bittitohtori

[ALOITA TÄSTÄ!] [6. KUVAA] [6.1 Apulaitteet] [6.2 Ohjelmat] [6.3 Tiedostot] [6.4 Videot] [6.5 Käsittely] [6.6 Nettikamera] [6.7 Postitus] [6.8 Oma säästäjä] [6.9 Picasa] [6.10 Google Video] [6.11 YouTube] [6.12 Super]

Google
 

 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind
 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind