6.1 Apulaitteet

 

 

      RAKASTA TIETOKONETTASI- Kansalaisen tietotekniikkatieto

Digikameran lisäksi on vähänkin enemmän kuvaavalla edessään väistämättä myös jonkinlaisen tallennusvälineen osto, jotta otetut kuvatiedostot saadaan tietokoneen epävarmaa kovalevyä varmempaan suojaan. Perustarpeet hyvin täyttävän polttavan romppuaseman onneksi nykyään saa jo alle 40 eurolla.

Nykyiset pakettikirjoituksen osaavat asemat mahdollistavat myös useaan kertaan kirjoitettavien RW-levyjen käytön levykkeiden tavoin. Ttiedostaja voi RW-levylle tiputella suoraan levyaseman kuvakkeelle, eikä mitään erillistä polttelua tai poltto-ohjelmia tarvita.

Tiedostot voi siten heitellä levylle turvaan sitä mukaa kuin niitä syntyy. Pakettikirjoitus onkin siten kuvien varmistuskäytössä aivan ehdoton menetelmä. Se tosin syö käytettävistä levyistä satakunta megaa tilaa ja RW-levyjen formatointi pakettikirjoittaviksi nielee tuntikausia aikaa. Sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä kuin kerran levyä kohden ja sen kerran tehtyään voi levylle siirtää ja siitä poistaa tiedostoja lähes rajattomasti.

Kätevin tallennusväline on kuitenkin ulkoinen USB-kovalevy, jollaisen saa jo selvästikin alle 150 eurolla. Windows XP-koneessa kovalevy asentuu automaattisesti ja sinne voidaan tallettaa tiedostoja aivan samalla tavalla kuin koneen omallekin kovalevylle. Kaiken lisäksi aseman saa myös mukaansa, jos tarve vaatii.

Skanneriakin vielä tarvitaan

luku.6.1_scannerAlle 50 euron tarjousskannerilla ei skannattujen kuvien kuvanlaatu ole ammattitasoa ja skanneriin pitäisikin sijoittaa hieman enemmän, jos sitä aikoo tosissaan käyttää kuvien digitointiin. Erillistä skanneria ei satunnaiseen käyttöön enää juuri kannata ostaa, sillä nykyisten monitoimilaitteiden mukana tuleva skanneri riittää perusasioihin aivan hyvin. Ammattimaisesti kuvaava tarvitsee kuitenkin erottelukyvyltään toista luokkaa olevan laitteen.

Tarjoushyllyn tuote silti riittää satunnaisten kuvaskannauksien lisäksi faksien lähettämiseen, yksittäisten asiakirjakopioiden ottamiseen ja pitempien tekstien siirtämiseen koneelle OCR-ohjelmalla.

Sekä skannerilla että digitaalivedoksia teettämällä pääsee edullisesti käsittelemään omia rakkaita kuviaan tietokoneella ja tekemään niistä vaikkapa omia joulukortteja, kollaaseja tai käyntikortteja ilman tuhansien markkojen sijoitusta digitaalikameraan. Näin itse käsitellyt kuvat taas voi taas lähettää tehtäväksi johonkin nettipalveluun kuten digitaalikuvatkin.

Digitaalimuotoon saatujen kuvien kotikäsittelyä varten ei todellakaan tarvitse ostaa tuhat euroa maksavaa PhotoShopia, vaan kotikuvankäsittelyn makuun pääsee aivan hyvin vaikkapa tässä sivustossa myöhemmin tarkemmin esitellyllä Irfanviewillä tai skannerin ja tulostimen mukana usein tulevalla kevyellä kuvaohjelmalla.

Digikameraa ostamaan

Kieltämättä alkuperäinen digitaalikamerakuva on kuitenkin nykykameroilla laadultaan aivan omaa luokkaansa muulla tavalla digitoituihin kuviin verrattuna. Digitaalikameran hankinta on väistämättä jossain vaiheessa edessä, jos harrastaa vähänkään tietokoneita ja kuvaamista.

Digikameratekniikka etenee tällä hetkellä niin kovaa vauhtia, että tällaisessa sivustossa on hyvin vaikea antaa sellaisia kamerahankintoihin liittyviä neuvoja, jotka pätisivät hetkeä kauempaa.

Tässäkin kuitenkin pätee sama nyrkkisääntö kuin kaikessa muussakin kodinelektroniikan ostamisessa eli halvalla saa halpaa.

Se kaikkein halvin tarjouskamera ei välttämättä ole paras ratkaisu, vaikkakin markkinoilta ovat jo kadonneet kaikkien kehnoimmat halpaviritelmät, joissa kuvanlaatu saattoi olla suorastaan onneton.

 

Sivujen suunnittelu: T:mi Bittitohtori

[ALOITA TÄSTÄ!] [6. KUVAA] [6.1 Apulaitteet] [6.2 Ohjelmat] [6.3 Tiedostot] [6.4 Videot] [6.5 Käsittely] [6.6 Nettikamera] [6.7 Postitus] [6.8 Oma säästäjä] [6.9 Picasa] [6.10 Google Video] [6.11 YouTube] [6.12 Super]

Google
 

 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind
 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind