7.3 Kuuntele

 

 

      RAKASTA TIETOKONETTASI- Kansalaisen tietotekniikkatieto

Mp3-muodossa olevan musiikin kuuntelun ylivoimaisesti suosituin työkalu on ilmainen Winamp, jonka saat Internetistä osoitteesta www.winamp.com.

luku.7.2.winamp02Aloita ohjelman lataus etusivun linkistä 'Download Winamp now'. Linkki avaa uuden ikkunan, jossa valitset 'Get Basic'-kohdan ja valitset seuraavat sivulta asennustiedoston, joka kannattaa valita ’Bundle’, joka sisältää eniten ominaisuuksia.

Kun olet ladannut ohjelman ja aloitat asennuksen, niin Winampin ensimmäisessä asennusikkunassa kysellään perinteisesti halua hyväksyä ohjelman lisenssisopimus. Eteenpäin pääset, kun painat 'I Agree' -painiketta.

Asennusohjelman ensimmäisessä varsinaisessa valintaikkunassa valitset asennettavat ohjelman osat. Voit aivan hyvin hyväksyä ohjelman oletuksena olevat valinnat ja jatkaa kylmästi eteenpäin 'Next'-painikkeella, sillä tässä kohdassa voit todellisuudessa ainoastaan rajoittaa ohjelman  toiminnallisuutta. Asennusohjelman seuraavassa ikkunassa hyväksyt ohjelman käyttöön otettavat ääniominaisuudet, jotka nekin voit hyvin hyväksyä.

Monta ikkunaa

Ensimmäisellä käyttökerralla aukeava Winampin pääohjelmaikkuna koostuu useammasta erillisestä itsenäisestä osiosta. Vasemmassa yläkulmassa on varsinainen ohjelman hallintaosio. Media Library -osiossa on suorat linkit internet-radioasemiin sekä Winampin ulkomuotoa muokkaavien skinien ja lisäosien latauspaikkoihin.

Oikeassa yläkulmassa on Playlist Editor, jonka avulla voit hallita ja luoda erilaisia soittolistoja. Voit sulkea jokaisen ikkunan erikseen oikeassa yläreunassa olevalla sulkemispainikkeella.

Winampin 'File'-valikon kautta pääset soittamaan joko omalla tietokoneellasi olevan yksittäisen tiedoston ‘Play File'-komennolla tai jossakin tietyssä Internet-osoitteessa olevan tiedoston 'Play URL'-komennolla. 'Play folder'-komennolla voit soittaa kokonaisen musiikkia sisältävän kansion yhdellä ainoalla komennolla.

Yksittäisen musiikkitiedoston avaaminen käynnistyy, kun vain painat L-kirjainta silloin kun Winamp on aktiivisena. Internet-tiedoston avaaminen käynnistyy komennolla Ctrl + L ja kansion avaaminen komennolla Shift + L.

Nimet näkyviin

Kun olet avannut jonkin tiedoston Winampiin, näkyvät esittäjän ja kappaleen nimi ohjelman pääikkunan yläosassa kappaleen kestoa mittaavan aikatiedon vieressä, jos ne on talletettu tiedoston mukana. Myös kappaleen tärkeimmät tekniset tiedot näkyvät esittäjän nimen alla.


Voit vapaasti siirrellä Winampin eri osioita tietokoneesi näytöllä, kun vain tartut hiirellä osion otsikkonauhaan ja raahaat sen hiiren vasen nappi pohjassa haluamaasi uuteen paikkaan näytöllä. Jos siirrät osiot aivan jonkin toisen Winampin osion reunaan kiinni, se napsahtaa yhteen tämän toisen osion kanssa ja ikkunoista muodostuu yhtenäiseltä näyttävä ohjelmaikkuna.

Kaikki ohjelmaikkunat sulkeutuvat kerralla, kun suljet varsinaisen pääohjelmaikkunan eli sen, jonka otsikkolistassa lukee 'Winamp'. Voit itsenäisesti sulkea minkä tahansa muista osioista. Kun suljet pääohjelman, tallentuu ohjelmaikkunoiden sijainti ja ne avautuvat seuraavalla käyttökerralla samoihin paikkoihin.

 

Sivujen suunnittelu: T:mi Bittitohtori

[ALOITA TÄSTÄ!] [7. ÄÄNTÄ] [7.1 Käsittely] [7.2 MP3] [7.3 Kuuntele] [7.4 Puhu netissä] [7.5 Tunnistus] [7.6. Äänikirjat]

Google
 

 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind
 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind