8.2 Mail2web

 

 

      RAKASTA TIETOKONETTASI- Kansalaisen tietotekniikkatieto

Työpaikan sähköpostista riippuvaisen liikkuvan avuksi netistä löytyy Mail2Web-palvelu, jonka avulla pystyt yhdellä ja ainoalla koneella lukemaan ja postittamaan sähköpostia kaikista omistamistasi sähköpostiosoitteista, olivat ne sitten kotona, oppilaitoksessa tai työpaikalla.

luku.8.2_mail2webMail2Webin avulla voi kotikoneeltani käydä lukemassa myös toimitukseen saapuneet sähköpostit ja päinvastoin.

Luonnollisesti osoitteessa http://mail2web.com/ sijaitsevan palvelun avulla voit lukea postit niin, että ne jäävät edelleen palvelimelle, joten työpaikan postit eivät kotona lukemisesta huolimatta siirry kotikoneelle, vaan ovat edelleen myös työpaikalla käytettävissä.

Viesteihin voi kuitenkin vastata ja voi lähettää myös uusia sähköpostiviestejä vaikkapa kotikoneelta niin, että lähettäjän osoitteena on työpaikan sähköpostiosoite, mikä on joskus aivan mukava ja käyttökelpoinen ominaisuus.

Roskapostit roskiin

Mail2Webin avulla on helppo myös hävittää kaikki roskapostit niitä lukematta, sillä palvelun avulla voi poistaa tililtään viestejä jo ennen niiden lataamista omalle koneelle.

Roskapostithan on useimmiten helppo havaita jo lähettäjän nimen ja viestin aiheen perusteella, jotka näkyvät Mail2Webissä kätevänä listana jo ennen viestien lukemista. Palvelun kautta voi kuitenkin lukea vain uusia palvelimella vielä lataamattomina olevia viestejä, eikä palvelimelta omalle koneelle aikaisemmin jo ladattuja viestejä.

Siitä vaan käyttämään!

Tämän maksuttoman palvelun käyttö ei vaadi mitään lisäohjelmia, eikä edes käyttäjäksi rekisteröitymistä ja sitä voi käyttää kuka tahansa vain menemällä tuohon Mail2Webin nettiosoitteeseen ja yksinkertaisesti aloittamalla sen käytön.

luku.8.2_mail2web2Tosin ainakaan useimpien suomalaisten osalta ei suoraan etusivulla oleva aloituslomake toimi, sillä siinä annetaan vain sähköpostiosoite ja salasana, kun suomalaisissa sähköpostitileissä pitää lähes poikkeuksetta pitää antaa myös käyttäjätunnus.

Tämä ei ole kuitenkaan mikään ongelma, sillä suoraan vakiomallisen aloituslomakkeen alla on linkki ’Advanced login’, josta pääsee toiseen lomakkeeseen, jossa on valmiina paikka myös käyttäjänimelle.

Palvelun käyttämiseen tarvitaan vain tieto käytössä olevan Unternet-palveluntarjoajan sähköpostipalvelimen osoitteesta, joka löytyy yleensä kotikäyttäjien internet-palveluntarjoajan lähettämistä sopimuspapereista, jos tieto ei enää ole omassa muistissa.

Esimerkiksi Kolumbuksen kotikäyttäjät laittavat palvelimen osoitteeksi mail.kolumbus.fi ja vaadittava käyttäjätunnus ja salasana ovat yleensä samat kuin internetiin kirjauduttaessa käytettävät.

Toimituksen sähköpostipalvelimen osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan taas saat atk-tukihenkilöltä.

Tietoturva kunnossa

Mail2Web lupaa, että palvelun käyttö ei vaaranna mitenkään yritysten tai käyttäjien itsensä tietoturvaa, sillä tileihin pääsevät käsiksi vain oikeat salasanat ja käyttäjätunnukset tietävät käyttäjät, eikä palvelu käytä apunaan mitään vippaskonsteja tai erikoisohjelmia.

Sen toiminta pohjautuu sähköpostin perustana olevien POP3 ja IMAP4 -standardien julkisten ominaisuuksien hyödyntämiseen, eikä käyttäjien viestejä talleteta mihinkään palvelun omiin palvelimiin.

Mail2Web salaa käyttäjälle selaimeen luettavaksi lähetettävät viestit pankkiyhteyksissäkin käytettävällä SSL-protokollalla, joten siltäkin osalta tietoturvan pitäisi olla kunnossa.

 

Sivujen suunnittelu: T:mi Bittitohtori

[ALOITA TÄSTÄ!] [8. HYVÄ TIETÄÄ] [8.1 Kotisivut] [8.2 Mail2web] [8.3 Ympäristö] [8.4 Digitv] [8.5 Viivakoodit] [8.6 Blogit] [8.7 Sanakirjat] [8.8 GPS-suunnistus] [8.9 Nettikeskustelut] [8.10 Facebook]

Google
 

 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind
 

Etsi tästä sivustosta haun tarjoaa FreeFind